Menu
A+ A A-
  • Γράφτηκε από τον/την Ένωση Φίλων ΤΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26/10/2019

Συνάδελφοι και φίλοι της ΕΦΤΤ,

Η εξέλιξη των θεμάτων μας συνεχίζεται κανονικά όπως παρακάτω καταγράφεται:

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ύστερα από συνεννόηση και επικοινωνία που έχουμε με το γραφείο του κ. Δήμα, που παρακολουθεί την υπόθεση μας, προκύπτει η εκτίμηση ότι η καταβολή των ποσών για το 17% της αποζημίωσης πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί πριν την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών. Κομβικό σημείο θα είναι η ανάρτηση των πινάκων αφού 15 μέρες μετά την ανάρτηση αυτή, θα αρχίσουν να αποδίδονται τα ποσά στους δικαιούχους.

Μετά την καταβολή των ποσών αυτών, σε συνεννόηση με τον κ. Δήμα, θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα προχωρήσουμε σε ενέργειες για την καταβολή και του υπόλοιπου 33%.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Το δικηγορικό γραφείο Κυριακόπουλου-Σκιαδιώτη υπέβαλλε αίτημα στο Σ.τ.Ε. για διενέργεια πιλοτικής δίκης προκειμένου να αποφανθεί για το φορολογικό του στεγαστικού ταμιευτηρίου. Η διενέργεια της πιλοτικής αυτής δίκης θα επιτάχυνε τις διαδικασίες, θα είχε χαρακτήρα εφετείου και θα είχαμε πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Δυστυχώς το Σ.τ.Ε. απέρριψε το αίτημα μας αυτό με το σκεπτικό ότι το ίδιο έχει αποφανθεί εδώ και πολλά χρόνια για το τι είναι εισόδημα και τι όχι και βάσει αυτού αποφασίζουν τα δικαστήρια.

Μπορεί λοιπόν να μην έγινε αποδεκτό το αίτημα μας, όμως επιβεβαιώθηκε η αισιοδοξία μας για το δίκαιο του αιτήματος μας για επιστροφή των φόρων, αφού τα πρωτόδικα δικαστήρια μέχρι τώρα αποφασίζουν (σύμφωνα με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.) και μας δικαιώνουν πλήρως.

Συνεχίζονται λοιπόν σποραδικά οι ατομικές προσφυγές, αναμένονται οι πρώτες εφετειακές αποφάσεις επί των ατομικών προσφυγών, ενώ το σύνολο των ομαδικών προσφυγών θα εκδικαστούν στις 20/01/2020 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αναγκαστικά υποχρεωνόμαστε να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς των δικαστηρίων.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Ύστερα από έρευνες και προσπάθειες 3 ετών καταφέραμε να κατανοήσουμε το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε εις βάρος των δικαιούχων του επενδυτικού λογαριασμού στεγαστικό ταμιευτήριο. Παρά τις προσπάθειες κάποιων να αποκρύψουν τις ποινικές τους ευθύνες και να συσκοτίσουν τα γεγονότα, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν τις απόψεις μας.

Το δικηγορικό γραφείο Κυριακόπουλου – Σκιαδιώτη έχει ήδη συντάξει τα δικόγραφα των αγωγών, ενώ ορκωτός ελεγκτής-αναλογιστής, όπως ζήτησαν οι δικηγόροι μας, έχει αναλάβει να συντάξει τεχνική έκθεση που θα υπολογίζει τα διεκδικούμενα ποσά μας και θα τεκμηριώνει το δίκαιο των απαιτήσεων μας από την τράπεζα, που είχε (βάσει του νόμου 3082) την ευθύνη του επενδυτικού λογαριασμού. Με την ολοκλήρωση της θα κατατεθούν οι αγωγές και για την εξόφληση των δανείων μας και για την καταβολή αποζημιώσεων για τη ζημιά που υποστήκαμε.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 εκδικάστηκαν, με παραστάτη μας το δικηγορικό γραφείο του κ. Δήμα, οι αγωγές για τη διεκδίκηση της καθολικής διαδοχής.

Θυμίζουμε ότι διεκδικούμε την καταβολή ολόκληρων των μηνιαίων αποδοχών μας από την ημερομηνία της περικοπής (18 Ιανουαρίου 2013) μέχρι την ημερομηνία αποχώρησης του καθένα από εμάς που προσφεύγει.

Θα θέλαμε μάλιστα να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους δύο συναδέλφους οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες στη συγκεκριμένη δίκη, διότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε μάρτυρες, δεδομένου ότι οι διάδικοι (δηλαδή εμείς οι προσφεύγοντες) δεν μπορούσαμε να καταθέσουμε. Οι δύο συνάδελφοι που δεν προσέφυγαν δικαστικά όπως εμείς, στην έκκληση μας να καταθέσουν προθυμοποιήθηκαν άμεσα και μας βοήθησαν σημαντικά.

Και εδώ αναγκαστικά θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της δίκης.

Παρακαλούμε ενημερώστε και όσους-ες δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος ΕΦΤΤ                                              Γενική Γραμματέας ΕΦΤΤ

Αναγνωστόπουλος Σπυρίδων                                        Λαγιανδρέα Αγγελική